به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر مشهد، هاشم دائمی پیرامون فعالیت هنرمندان در عرصه «نگین تراشی» اظهار کرد: یک سری هنرها در کشور وجود دارد که با فوت هنرمند، برای همیشه فراموش میشود؛ مشابه این مسئله در خطه خراسان بسیار است.
وی افزود: نبوت 38 واقع در منطقه چهار شهرداری مشهد، محله «نگین تراشان» بوده که حدود 60 هنرمند در زیر زمین منازل خود مبادرت به کار در این حوزه هنری میکنند.
رئیس کمیته نظارتی شماره یک شورای شهر مشهد بیان کرد: به جز انگشتر فروشانی که در بازار حضرت رضا(ع) با این افراد در ارتباط هستند، بسیاری از مردم مشهد از حضور این هنرمندان اطلاع دقیقی ندارند.
دائمی با اعلام اینکه این محله شاخص و قدمتدار است، بیان کرد: بسیاری از زائران عرب زبان با حضور در این محله، به صورت مستقیم و عمده از این هنرمندان نگین خام و تراشیده خریداری میکنند که موجب ورود مستقیم ارز به کشور میشود.
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر مشهد محله «نگین تراشان» را ظرفیت فوق العادهای دانست و تاکید کرد: میتوان با حمایت و پشتیبانی از هنرمندان، درصدد احیا این هنر، ارزش آفرینی و کارآفرینی برآمد.
وی با اعلام اینکه هنر «نگین تراشی» یکی از هنرهای با قدمت در کشور ما است، خاطر نشان کرد: باید به هنرمندان نگین تراش در این محله که به صورت زیر زمینی در محیطهای غیر استاندارد و دور از شان خود و خانوادهشان مشغول به فعالیت هستند، کمک کرد و ضمن مطرح کردن آنها در سطح شهر، به احیا این هنر یاری رساند.
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر مشهد تاکید کرد: این اقدام موجب ارزش آفرینی، کارآفرینی، اشتغال، درآمد پایدار و هویت بخشی به محله نبوت میشود؛ در صورت حمایت از این هنرمندان، فعالان هنری در سایر محلههای شهر نیز ترغیب به ادامه فعالیت میشوند.
دائمی گفت: باید این هنرمندان را از زیر زمین منازلشان به سطح جامعه بیاوریم و با مشارکت بخش خصوصی و صنف مورد نظر، بستر و زیر ساخت مناسبی برای فعالیت و عرضه هنر به مردم، کسبه، تجار و زائران خارجی فراهم نماییم.
رئیس کمیته نظارتی شماره یک شورای شهر مشهد اذعان کرد: حمایت و احیا هنر «نگین تراشی» در دستور کار شورای اسلامی شهر مشهد و شهردار منطقه بوده و به زودی شاهد رخدادهای خوبی در این حوزه هستیم.