به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، سید ابراهیم علیزاده در نشست مردمی که در مسجد حجتالمهدی(عج)، پیرامون سیاستهای شورای شهر برای کاهش نابرابریهای اجتماعی، برگزار شد، ضمن تسلیت ایام فاطمیه و سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، اظهارکرد: شورای ششم، شورایی انقلابی است و امیدواریم حرکت ارزندهای در این دوره رخ بدهد؛ این دوره از شورای شهر، چندین ویژگی دارد که از جمله آنها میتوان به "جوان و پرتلاش بودن"، "کاربلدی" و "متخصص و آشنا به مسائل شهری و شهرداری" اشاره داشت.
وی از تلاش جدی شورای ششم برای کاهش نابرابریها در فضای شهری سخن گفت و افزود: طی ۴ دهه اخیر فاصله بین حاشیه و متن اصلی شهر و همچنین نابرابریها زیاد شده و برهمین اساس شیب اعتبارات را به سمت پهنههای کمبرخوردار شهر سوق خواهیم داد.
علیزاده با تاکید بر اینکه توسعه پایدار و متوازن شهر باید با محوریت حرم مطهر رضوی باشد چراکه عمده بافت حاشیه شهر در فاصله اندکی به این عرصه قدسی است، گفت: سرانههای خدمات عمومی در حاشیه شهر بسیار اندک بوده و میزان دقیق آنها مشخص نیست؛ در عینحال، از زمانی که دفاتر تسهیلگری تشکیل شده و تهیه اسناد توسعه محلات در دستورکار آنها قرار گرفته، این سرانهها به صورت حدودی احصاء شده است.
رئیس کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر شورای اسلامی شهر مشهدمقدس با بیان اینکه اسناد توسعه محلات حاشیه شهر به استانداری ارسال شده، تصریح کرد: امیدواریم رسیدگی به این سندها تسریع یابد و استانداری با تکلیف به دستگاههای مختلف و اختصاص بودجه توسط آنها، در جهت رفع کمبودهای موجود گام بردارد.
علیزاده گفت: در فضای کلان استان، نسبت به توسعه حاشیه شهر نگرانیهایی وجود دارد، که بجاست؛ به همین خاطر، کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر شورای شهر مشهد در این دوره، ۴ کارگروه را ذیل کمیسیون تشکیل داده تا از ابعاد مختلف، مسائل این پهنهها را مورد بررسی قرار دهد.
وی با بیان اینکه در حاشیه شهر با دو بافت پر و خالی مواجه هستیم، افزود: اراضی رها که مساحت آن به بیش از ۴ هکتار میرسد، باید تعیین تکلیف شوند چراکه از این طریق علاوه بر ارتقاء سطح کیفی زیستی، مانع از توسعه ناکارآمد این مناطق شد؛ بافت پر هم دچار ریزدانگی و نفوذناپذیری بوده که نیازمند اصلاح شبکه معابر است.
رئیس کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر شورای اسلامی شهر مشهدمقدس یکی از مسائل این بافتها را طرحهای تفصیلی دانست و اظهارکرد: دوره زمانی اجرای این طرحها گذشته و دیگر پاسخگوی نیازهای شهری نیست و از سوی دیگر، بزرگمالکان هم به همین دلیل، انگیزهای برای توافق با شهرداری ندارند؛ خوشبختانه کمیسیون شهرسازی و معماری پیگیر بازنگری طرحهای جامع و تفصیلی است تا ایرادات رفع و توسعه کارآمد داشته باشیم.
علیزاده با بیان اینکه شورای ششم دو اقدام ویژه برای حاشیه شهر را در دستورکار خود قرار داده، گفت: اولین اقدام، مصوبه تخصیص ۱۰ میلیارد تومانی برای پروژههای پیشران توسعه بود که فهرست این پروژهها تهیه شده و در اختیار سازمان بازآفرینی قرار گرفته است.
وی با اشاره به لزوم تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات پیشبینی شده برای حاشیه شهر، تصریح کرد: دیگر اقدام شورای ششم برای حاشیه شهر، افزایش اعتبارات مربوط به این حوزه است؛ سالهای اخیر سهم این مناطق از بودجههای شهرداری ۱۰ درصد بوده ولی در ۱۴۰۱ به ۳۰ درصد افزایش مییابد.
علیزاده با بیان اینکه تمام کمیسیونهای تخصصی و ویژه شورای شهر در این دوره، در بحث حاشیه شهر فعال هستند، گفت: برهمین اساس، برای تمام آنها، در کنار سیاستهای تخصصی، از نگاه حاشیه شهر، ماموریت و خط مشی تعریف کردهایم.